İşaretler varılacak hedefleri olan içindir.... ayrica Bill James der ki: "Expect problems and eat them for breakfast!" :D

17 Ekim 2009

Bayanlar ne ister...ne bekler.. bir kac ipucu...

Efendim genellemek dogru degildir elbet, her bayan ayni $ekilde her erkekte ayni sistemle i$lemez.. ama yinede bir kac ipucu erkek ahalisine yardimci olabilir diye dü$ünüyorum...

1. Gercekten riyasiz sevginin di$inda saygi ister bir bayan..

Size yapilmasini istemediginiz hareketleri, kisitlamalari kar$inizdaki insana uygulamayin.. geri teper. Dü$üncelerine, isteklerine, kararlarina saygi duyun.

Bir bayana kar$i küfürlü konu$mak, seviyesizce adaletsizce tarti$mak, bagirmak erkekliginizin degil, kendinizi düzgün ve nazik bir lisanla ifade edememe acizliginizin bir göstergesidir bence.
Ayrica bir bayani, ondan daha baskin olabilmek icin, susturmak mümkün ve kolay degildir... Tarti$ma büyümesin diye bir susar, iki susar, üc susar... dördüncüye ömrü boyunca susar, siz de yeni bir ili$kiye yelken acarsiniz, o da.

2. Destek bekler bir bayan...(manevi destekten bahsediyorum)

Okuyorsa okuluyla ilgili, cali$iyorsa meslegiyle ve i$iyle ilgili, dü$ünceleriyle ilgili destek ve onay bekler.
Herhangi bir ba$ari elde ettiginde "Seninle gurur duyuyorum" dediniz mi hic sevgilinize? Tavsiye ederim. Deyin. Ya da o yaninizdayken gururla arkada$lariniza ba$arisindan bahsettiniz mi? Ho$una gidecektir. Cünkü bir bayanin kendi arkada$lariyla sohbet halindeyken sizin ba$arilarinizla övündügünden kesinlikle emin olabilirsiniz...
Herkes pohpohlanmayi ve önemsenmeyi ister, sever. Deneyin..

Farkli alanlarda her ne kadar kücük ve önemsiz buldugunuz problemlere, $eylere takilsa da bayan akli, onunla bu konuyu konu$ursaniz ve desteginizi, cözümlerinizi eksik etmezseniz siz kazancli cikarsiniz beyler....

3. Ilgi bekler bir bayan...

Cogu erkek bir problemi oldugunda kabuguna cekilir, dünyayla neredeyse baglantisini koparir ve problemi cözdügünde cikar ortaya.. ya da gercekten cözemediginde gelir, fikir alir , halleder ve olay kapanir...

Biz bayanlar bu sistemle i$lemeyiz. Biz derdimiz ve problemimiz oldugunda bunu anlatma ihtiyaci hissederiz.. Anlatirken aklimiza gelir cözüm yollari ve derdimizi anlattigimiz (genelde en güvendimiz ve sevdigimiz ve bizi sevdigini dü$ündügümüz) insan(lar) dan cözüm önerileri duymak isteriz.

Bazen bizim dertlerimiz siz erkeklere sacma gelebilir, önemsenmeyecek $eyler olarak algilayabilirsiniz, kücük adledersiniz... Haklisinizdirda..

Ama unutmayin.. sizin önemsediginiz bir ton $ey de biz bayanlari da gercekten hic ama hic ilgilendirmez, lakin kalbinizi ilgisizlikle kiracagimiza kafamizi kirmayi tercih ederiz..

Bu "kabuga cekilme" dönemini cogu bayan yanli$ anlar.. Onunla ilgilenmediginizi, onu önemsemediginizi zanneder... Cok basit.. eger nasil cali$tiginizi bilmiyorsa aciklama yapin, anlatin. Bazi dönemlerde rahat birakilmak istediginizi ona acikca söyleyin.
Anlamiyorsa daha akilli bir sevgili bulun :)

Ilginin ba$ka bir $eklide ili$kinin gelecegine yatirim yapmaktan gecer.. kücük jestler bugüne dek kimseyi öldürmemi$tir.. 2 senelik ili$kiden sonra monotonluktan kurtulmak icin yapabileceginiz kücük sürprizler daha sonra üzülmenize engel ve mani olur..arada sirada insanlari bahceden koparilmi$ bir cicekle bile sevindirmek mümkün..

Fazla bir$ey degil aslinda... bir bayana gercekten cok iyi bir dost olun yeter..

Ben uzman degilim, psikolog degilim.. bana mantikli gelen, okudugum, gördügüm, ya$adigim ve analizlerim dogrultusunda bir kac öneriyi sunuyorum.

Birdahaki yazi da erkeklerin beklentilerini ele almaya cali$acagim.. önerilerinizi beklerim... yoksa kendimce atip tutacagim :)


Not: Bir bayan her ne kadar sevgililer gününü önemsemedigini söylese de (özellikle sevgilisi varsa) önemser! Yok efendim uydurma i$ler, millet para kazanmak icin bunlari alet ediyor, bidi bidi, vidi vidi argümanlarini sallamaz bayanlar. Sonucta ekonomiye katkisi var bu da bir gercek :) Bir cicek bir not yeter.. ya da kirmizi kartondan kalp kesip üstüne "seni seviyorum" yazmakta yeterlidir, meselede sayilmaz.. "Anlayana"!

2 yorum:

  1. vay neymişsiniz siz ya, bitmiyo ki istekleriniz :)

    kısa yoldan "what woman want?" filmindeki gibi bişi olsa daha kolay olurdu be :)

    YanıtlaSil
  2. janim benim :) benim yorumlarimla birlikte roman oldu haklisin... senin icin kisalttim:

    Sevgi, saygi, destek, ilgi.. bitti.. :)) Peki erkekler ne ister, ne bekler ? :)

    YanıtlaSil

de bakalim...