İşaretler varılacak hedefleri olan içindir.... ayrica Bill James der ki: "Expect problems and eat them for breakfast!" :D

17 Temmuz 2010

Hayat

ile ilgili bir yazi yazmam istenildi..
Hayat...


Akla ilk gelen ne?

Su, kan, bitki, bebek, hücre..


"2 sene önce para lazim diye bu i$e girdim, $imdi en uygun istifa zamanini hesapliyorum...parayi gözetmeksizin" gibi bir cümle döküldü uykusuzluktan $i$mi$ gözlerle bakan bir yüzden.. ´

Zor. Ya$amak ve ya$atmak zor...

Gittigi gezdigi ülkeleri takip edemeyenlerle, bulunduklari noktadan ayrilmayanlara bakiyorum.. herkese bir mutsuzluk, bir bezginlik hakim.

Kimileri belgesellere, filmlere, oyunlara boguyor kendini... kimileri i$e..

Uzun zamandir ilk defa a$ik oldugunu söyleyip, asla elde edemeyecegi birini sevdigini anlatti bir arkada$im..

Bazen karde$ saydiklarini, dostlarini da kaybediyorsun bir saniyede...siliniveriyor her$ey kücücük bir anda... yok edebiliyor yillarin emeklerini... cünkü saygi kayboldugunda, ebediyen kayboluyor.

Özellikle mi geliyor bunlar ba$imiza? Sayiyla mi kar$imiza cikariyor kader bütün bu olaylari?

Komik olmayan bir komedinin icindeyiz sanki. Komik olmayan bir komedi hayat... hepsi o...

5 yorum:

  1. hayat komik..fazla ciddiye almamak lazım. çok laubali olduğumuzda da tepemeize çıkıyor. o halde ne diyoruz? "hayat dengedir" :)

    YanıtlaSil
  2. kendi kendimize hedefler çıkarıp, sonra uğraşıp yarışıp didinip elde ettiklerimiz için sevinip elde edemediklerimiz için üzülüyoruz. öyle öyle zamanı bir şekilde harcıyoruz. sonra da "ne hayatı var be" ile "bu ne boktan hayat" arasında sınıflandırıyoruz.
    Aslında kaşık da yok, insanların kaşık-çataldan börtü-böcekten farkı da, hepsi güral porselenin işgüzarlığı. onu da biz yaptık.

    ugh karamsar olmuşum ben! (:

    YanıtlaSil
  3. @ Beyrut: dengeyi tutturacagiz diye cambaz/ akrobat olduk zaten :) i$i delilige vurmak - fazla ciddiye almamak lazim haklisin tabii ;)

    @ Can: Hepsi güral porselenin i$güzarligi! :))))) Kütahya porselenle i$birlikci bunlar...
    Senin karamsarligin bile beni gülümsetiyor Seyyah.. Sende haklisin, ortada olan hicbir servis takimi bulunmuyor. Biz var oldugunu diretip, pozitifligi ya da tam tersini yaki$tiriyoruz sadece..

    YanıtlaSil
  4. ottan bortu bocekten bir farkimiz olduguna inandiriyoruz kendimizi ve bir farkimiz olmus oluyor. oysa yeteri kadar yukaridan bakana hepsi birdegil mi? :)

    YanıtlaSil

de bakalim...