İşaretler varılacak hedefleri olan içindir.... ayrica Bill James der ki: "Expect problems and eat them for breakfast!" :D

28 Şubat 2010

Londranin yollari cukur cukur...yagmurda pacalariniz islanir..

Cok güzel bir $ehir efenim.. gidip gezmeye deger.. lakin keseniz dolu olsun. Emin olun geri dönü$te bo$ olacak.
Yalniz acayip paranoyak bir yapilari var ingilizlerin.. her yerde kamera.. "Tube" dedikleri, metrolarin icin de dahi gizli kamera ve muhakkak bir sivil polis var. "Yava$ (!)" kullaniyor diye arkada$imizi durdurdular efenim gecenin bir yarisi.

Londra´da araba kullanmak mesele, park yeri bulmak ölüme benziyor. O yüzden cogunluk metroyu tercih ediyor. Cok kolay ve basit bir sistemle i$liyor - gayet hizli ve cok kolay bir $ekilde $ehrin bir ucundan öbür ucuna variyorsunuz. Lakin saat 5 gibi metronun di$inda hareket edemiyorsunuz. Inanin sokaklar tiklim tiki$.. I$ ciki$i saatlerinde insan trafigi müthi$..

Halk cok nazik ve yardimsever gibi geldi bana. Önünüzü uzaktan kestiklerinde dahi özür diliyorlar :) Bu nezaketi hic bir ülkede görmedim.

Onun di$inda, ilk iki gün yagmur cabasiydi ve fakat ama ücüncü gün güne$ ciktiginda $ehrin ve Thames nehrinin güzelligi iyi ki gelmi$im dedirtti :)
En büyük problem "yemek" ti.. bulmasi dert, fiyatlar ucuk. "Özer" restaurant da ak$am yemegimizi yedik. Cok temiz, cok güzel ve cok lezzetli bulduk orasini (ödedigine gani gani degiyor en azindan). Sonra dan ögrendigimize göre cok ta me$hurmu$ :) Londraya gidecek olursaniz muhakkak bir duraginiz da "Özer" olsun (Oxford street de kime sorarsaniz yardimci olacaktir).


Bu kadar reklam yeter :) Gidin kendiniz görün canim..

2 yorum:

  1. Arkada$im fotografciliga pek merakliydi.. sagolsun böyle güzel kareler cikti :) Begenmene sevindim :)

    YanıtlaSil

de bakalim...