İşaretler varılacak hedefleri olan içindir.... ayrica Bill James der ki: "Expect problems and eat them for breakfast!" :D

21 Haziran 2011

Cenab-i rabülalemin´in i$i i$te...

Yanilabiliyor insan.. Yine yanildim. Tek ben degil tabiiki kar$i tarafta yanildi.. Kimse mutsuz olmak icin bir insanin hayatina girmez ya da kendi hayatina almaz ba$kasini..
Birbiri icin yaratilmami$ insanlarin cabasi hüsranla bitiyormu$.. zorlamamak gerekmi$, ne kaderi, ne de sinir sistemleri..
Bu ya$ima kadar bana hayatimda hickimse ama hic kimse "güvenilmez insan" muamelesi yapmami$ti..
Sürekli ku$kulu bir insanla muhattap olmak, sürekli üstü kapali yada bariz bir $ekilde yalancilikla suclanmak, sürekli birinin güvenini kazanmaya cabalamak o kadar yorucuydu ki...
Cok sacmasapan hayatimda hickimseye ve hickimse icin yapmadigim abidik gubidik $eyler yaparken, ciddi ciddi efor ve emek harcarken buldum kendimi hatta..
Ne diye? Bu sefer "olsun" diye.. Ne diye? Güvensin diye.. Ne diye? Aman seviyorum, sevsin beni diye..
Bir $ans daha... Bir hata daha..Ba$ka bir hata daha..Yeni bir hata daha.. $unu düzelt, bunu törpüle...
Hic bu kadar gururumdan ödün vermemi$tim.. Sonucta karaktere, yeti$tiren anneye babaya hakarettir görülen muamele ve layik bulunulan tavirlar.. Gecmi$te kaldi artik bunlar..
Nitekim bunlari ya$amam gerekiyormu$, $ikayet ettigim yalnizligimin, özgürlügümün, kiymetini anlamam icin.
Ayriyeten mekanik, matematik ve fizik sizden ku$kulanmazlar. Size güvenme ya da güvenmeme gibi bir durumlari yoktur. Dir dir yapmalari söz konusu olmadigi gibi, istediginiz zaman onlarla ilgilenir, istemediginizde ilgilenmezsiniz ve bundan dolayi azar, sitem de i$itmezsiniz. Onlarin kirilacak bir kalpleri yoktur ve üzülmesinler, kirilmasinlar diye kafa patlatmazsiniz. Duygusallik adina 0 olsalarda, sizi terk etmelerine de mahal vermezler. I$in en güzel yani da, onlari ilk ba$ta anlayamadiginizda yeterince caba, zahmet ve zaman harcadiginiz sürece, muhakkak bir kar$iligini alirsiniz.
Uzun lâfin kisasi, ho$cakal hayat, merhaba seyirci koltugum!
Zaten beni sadece ve sadece sen pakliyorsun :)

2 yorum:

  1. hayatın ne zaman ne getireceğini hiç bir zaman bilemezsin. en olmadık yerde tokadını indiriverir, en olmadık yerde koynuna alıverir.
    seyirci olmaya karar verir koltuğuna oturursun ışıklar üstüne döner, şaşar kalırsın.
    hayat bu.

    YanıtlaSil
  2. haklisin seyyah... hayat böyle i$liyor
    (aquila)

    YanıtlaSil

de bakalim...